Blauwe Kamer – Jaarboek 2023: zend je beste projecten in

Ieder jaar maken we de stand op van het vak. Een onafhankelijke commissie van vakgenoten kiest de meest voorbeeldige projecten uit de stedenbouw en landschapsarchitectuur. De redactie van tijdschrift Blauwe Kamer verwerkt deze selectie in het Jaarboek. Dus ben jij een ontwerper of opdrachtgever en wil je dat jouw project in het nieuwe jaarboek staat? Stuur dan je beste plannen, projecten of studies in voor de editie van 2023.  

De selectie wordt dit jaar gemaakt door voorzitter Esther Agricola, stedenbouwkundige Jeroen Ruitenbeek, landschapsarchitect Gert-Jan Wisse, ontwerper Eveline Visser en stedenbouwkundige Sandra van Assen. Het vijfde commissielid is binnenkort bekend.

 

Ingezonden projecten moeten afkomstig zijn uit de periode 2022-2023 (t/m april). Alle soorten projecten zijn welkom: van uitgevoerde openbareruimteplannen tot strategische langetermijnvisies, van zelfgeïnitieerde initiatieven tot ontwerpend onderzoek, van herontwikkelingsprojecten tot cultuurhistorische studies en van Nederlands werk tot projecten in het buitenland (mits van een Nederlandse ontwerper).

 

Speciale aandacht vragen we voor inzendingen die betrekking hebben op opgaven in het landelijk gebied en op stedelijke vernieuwing en wonen. We benadrukken dat ook provincies, gemeenten, ontwikkelaars, corporaties en andere opdrachtgevers worden uitgenodigd om in te zenden.

 

• Aanmelden van projecten kan via het inschrijfformulier op de website van Blauwe Kamer. Hier kunt u ook de voorwaarden voor deelname downloaden.

• De inzendingen dienen uiterlijk 12 april 2023 binnen te zijn op het secretariaat.

• Deelnamekosten: 70 euro voor de eerste inzending, 47,50 voor elke volgende inzending. De bedragen zijn exclusief btw. Betaling vindt plaats via de site van Uitgeverij Blauwdruk.

• Maximaal vijf projecten per inzender.

• Elke inzender ontvangt één exemplaar van het Jaarboek 2023.

• Het Jaarboek 2023 wordt geproduceerd door Uitgeverij Blauwdruk en verschijnt begin december in de wintereditie van Blauwe Kamer en als zelfstandige boekhandelseditie.

 

 

Bij vragen of informatie, neem contact op met  Janine Bruinooge via

jaarboek@blauwekamer.nl of 0317-425890. Eerdere jaarboekedities zijn te bestellen bij Uitgeverij Blauwdruk