Laatste e-zine van 2018: special over Regio van de Toekomst

Dit laatste e-zine van 2018 staat volledig in het teken van Regio van de Toekomst. Op verzoek van Emiel Reiding, de rijksambtenaar die over enkele maanden een Nationale Omgevingsvisie moet afleveren, en in opdracht van vier provincies werken acht ontwerpteams in vier regio’s (Rotterdam-Den Haag, Waddenkust, Arnhem-Nijmegen-Foodvalley en Flevoland) aan ruimtelijke vergezichten. De uiteindelijke resultaten zijn niet alleen bedoeld om richting te geven aan de regionale omgang met actuele opgaven, maar ook om de discussie over de inhoud en de ambitie van de NOVI te voeren.

Blauwe Kamer volgt dit traject op de voet. Redacteur Marieke Berkers publiceert met enige regelmaat een blog waarin zij reflecteert op de voortgang en tussentijdse resultaten. De teams zijn inmiddels halverwege – een goed moment om in dit e-zine de stand van zaken te laten zien.