Nieuw landschapskunstwerk uit de Flevolandse klei getrokken

Foto: Bob Gramsma

 

Zaterdag werd in de buurt van Dronten het achtste landschapskunstwerk van de Flevopolder onthuld. Riff PD#18245 door Bob Gramsma is een afdruk van een gat in de polderklei.

 

Al tijdens de aanleg van de Flevopolder besloten de ingenieurs en planologen het nieuwe land te voorzien van een aantal grote landschapskunstwerken, geheel naar de mode van die tijd. Het eerste Flevolandse landschapskunstwerk verrees in 1977; het Observatorium van Robert Morris. Daarna volgden verschillende sculpturen, waaronder de Groene Kathedraal van Marinus Boezem uit 1996 en Exposure (de gehurkte man bij Lelystad) van Antony Gormley uit 2010.

 

De laatste aanwinst is dus Riff PD#18245 door Bob Gramsma. Sandra Smallenburg beschreef voor de NRC de achterliggende gedachte van het kunstwerk.