E-zine van mei: lightrail in Noorwegen, 11 mooie plattegronden en een pleidooi voor de opera

De Londense space syntax-kaart, gepubliceerd in het aprilnummer van 2004. Space syntax is een methode om structuren in de stad te analyseren - bijvoorbeeld om te bepalen waar een winkelcentrum succesvol zal zijn.

 

Vanaf 2003 liet onze redacteur Rob van der Bijl 92 keer zijn licht schijnen op fraaie, curieuze en soms ronduit buitenissige kaarten. Nu zijn rubriek ten einde is, selecteerde hij voor het e-zine van mei de 11 opmerkelijkste plattegronden.

En verder in dit nummer de als duingebied vormgegeven buitenruimte van het Katwijkse zwembad Aquamar, de inpassing van een lightrailverbinding in de Noorse stad Bergen en vurige oproep van HNS-directeur Hank van Tilborg om vaker naar de opera te gaan.