Plannen voor Parijs, op bezoek bij Rijnboutt en de Noordzee als stad - het eerste e-zine van 2021 is uit

De Champs-Élysées in Parijs na 2024: een groene en aangename promenade. Beeld PCA-Stream

 

Het is een gewaagd idee, de Avenue de Champs-Élysées in Parijs omtoveren tot een ‘buitengewone tuin’. De drukke, door auto’s gedomineerde stadsstraat moet na 2024 veranderen in een parkachtige boulevard, waar het vooral voor voetgangers goed toeven is. De enorme operatie is onderdeel van het voornemen van burgemeester Anne Hidalgo om van de Franse hoofdstad een ‘15-minuten-stad’ te maken, waar winkels, scholen, theaters en parken straks voor iedereen binnen 15 minuten bereikbaar zijn met de fiets, per openbaar vervoer of te voet.

 

Over dit project lees je in de nieuwste editie van het Blauwe Kamer e-zine.  Hierin verder aandacht voor de vernieuwing van Julianadorp onder de rook van Den Helder en de voortgaande verstedelijking van de Noordzee. Ook nemen we een kijkje in het kantoor van bureau Rijnbout in het Westelijk Havengebied van Amsterdam.