Presentatie Jaarboek 2023 in Deventer

Het vernieuwde plein naast de Lebuinuskerk in Deventer.

 

De presentatie van het door Blauwe Kamer geproduceerde Jaarboek 2023 vindt plaats op zaterdagmiddag 9 december in het Stadhuis van Deventer. Dit door NeutelingsRiedijk ontworpen gemeentehuis staat aan de heringerichte en voor dit jaarboek geselecteerde Lebuinuspleinen – een ontwerp van Bosch Slabbers Landschapsarchitecten. In deze editie nog een Deventer project: de herontwikkeling tot stadswijk van het Roto Smeetsterrein.  

Naast een inleiding door commissievoorzitter Esther Agricola gaan we met stedenbouwkundige Maarten Hanekamp in gesprek over het ‘geheim van Deventer’. Daarna nodigen we ontwerpers die met hun werk in het boek staan uit op het podium voor enkele korte gesprekjes. De eerste exemplaren worden uitgereikt aan wethouder Marcel Elferink, de voorzitters van de NVTL en de BNSP Joeri de Bekker en Eric van der Kooij, en een vertegenwoordiger van het College van Rijksadviseurs (ovb).

Voorafgaand aan de boekpresentatie zijn er excursies over de Lebuinuspleinen en door het stadhuis, naar de Raambuurt aan de rand van de binnenstad en langs enkele Ruimte voor de Rivier-projecten.

 

Programma

Va 12.45 Excursies naar Lebuinuspleinen, Raambuurt en IJssel (facultatief)

 

14.30 Inloop met koffie en thee

15.00 Welkom door hoofdredacteur Mark Hendriks en wethouder Marcel Elferink

 

15.15 Voorzitter Esther Agricola licht de selectie toe

15.25 In gesprek over Deventer – met stedenbouwkundige Maarten Hanekamp

 

15.40 Muziek!

 

15.50 Gesprekken met geselecteerde bureaus

16.30 Feestelijke aanbieding eerste exemplaren

 

16.45 Borrel en boekverkoop. Voor alle inzenders ligt een boek klaar.

 

Vanwege beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht via dit formulier (daarbij aangeven of u deelneemt aan een van de excursies)

 

Locatie: Stadshuis Deventer, Grote Kerkhof 1

De excursie door het gemeentehuis en langs de Lebuinuspleinen start om 13.00 bij de hoofdingang van het gemeentehuis. De excursie naar de Raambuurt start om 12.45 op het Stationsplein, de wandeling over Ruimte voor de Rivier begint om 13.00 bij Mimik (Achter de Muren Vispoort 8-10). Alle excursies eindigen bij het Stadhuis waar om 14.30 de boekpresentatie is. 

Alle locaties – zowel de verzamelplekken voor de excursies als het Stadhuis – zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Komt u met de auto? Dan raden we u de parkeergarages Brink (Bokkingshang 2) of bij het treinstation (Handelskade) aan.