Aanmeldformulier presentatie Blauwe Kamer Jaarboek 2022

10 december 2022 vanaf 14.30 op het NRE-terrein in Eindhoven

Adres: Fifth, Gasfabriek 5, Eindhoven

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

DRIE EXCURSIES

Wandeling over NRE-terrein

Het NRE-terrein, waar vroeger de gasfabriek gevestigd was, is veranderd in een levendige stadsbuurt. De centrale ruimte is een breed erf op de plek van de voormalige toegangsweg, grenzend aan de oude fabriek waarin nu horeca huist. De tien voormalige fabrieksgebouwen die verspreid over het terrein staan, zijn grotendeels gerenoveerd en aangevuld met robuuste nieuwbouw in een zorgvuldige architectuur. Zonder het gebied al te veel op te poetsen is een balans gevonden tussen het behoud van een zekere rauwheid en het aantrekkelijk maken van de locatie voor de nieuwe functies. De wandeling wordt geleid door Marianne Willemsen en Stephanie Gijsbers van de gemeente Eindhoven en stedenbouwkundige Tom van Tuijn.

Aanvang: 13.00 uur, startpunt: Jazzclub Fifth, Gasfabriek 5

 

Bezoek aan Domusdela

Klooster Mariënhage is door uitvaart- en verzekeringsbedrijf Dela aangekocht om er een ceremoniehuis te vestigen. In hun transformatieplan bouwen de architecten van DiederenDirrix en Architecten |en|en| – met nieuwe functies, bouwkundige aanpassingen en architectonische toevoegingen – voort op de rijke historie van dit Rijksmonument. Frans Benjamins van Architecten|en|en| leidt u rondt.

Aanvang: 13.00 uur, startpunt: Jazzclub Fifth, Gasfabriek 5

 

Excursie door het stationsgebied

Het stationsgebied (ook wel Knoop XL genoemd) wordt in de toekomst het hart van Brainport.

Gemengde functies, een nieuwe ov-knoop en 7.000 woningen zorgen voor een metamorfose van dit gebied. Met ondergrondse busbanen en busstation, woontorens tot 150 meter hoog en een aantrekkelijk groen Dommeldal. Onder leiding van stedenbouwkundige Ronald Rijnen maakt u kennis met de plannen (die de gemeente maakte met KCAP).

Aanvang 13.00 uur, startpunt: op het Stationsplein bij de kiosk (aan de centrumzijde, 50 meter ten zuidwesten van het station)

 

 

Fifth en het NRE-terrein zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Als u met de auto komt: houd er rekening mee dat op het NRE-terrein parkeren beperkt is en betaald. Dat geldt ook voor de omliggende woonwijken. De dichtstbijzijnde parkeergarage is De Heuvel aan de Ten Hagestraat 6a