Nieuw sportpark op tunneldak A4

Bovenop het tunneldak van de rijksweg A4 wordt ter hoogte van Schiedam een stads- en sportpark aangelegd. Het ontwerp is gemaakt door BGSV en MoederscheimMoonen Architects. Onlangs is het hoogste punt van het sportverzamelgebouw bereikt.

 

Bij de ontwikkeling van het laatste gedeelte van de A4 tussen Delft en Schiedam werd ingezet op behoud van het bijzondere karakter van het Midden Delfland. Ter hoogte van Schiedam en de verbindingsknoop Kethelplein werd in een landtunnel voorzien.

 

Twee kilometer park

De gemeente Schiedam zag kansen om het tunneldak onderdeel te maken van een veelvoudige kwaliteitsslag. Bovenop het tunneldak komt een park dat deels wordt ingericht als sportcomplex - Sportpark A4: hier krijgen verenigingen, afkomstig van sportcomplexen Harga en Kethel, een modern onderkomen. De ruimte die daar in de stad door vrijkomt, benut Schiedam voor de realisatie van energiezuinige woonwijken.

 

De hele omgeving van het park wordt vormgegeven als ruimte voor sporters, recreanten en buurtbewoners. Het stads- en sportpark wordt ruim twee kilometer lang.

 

Bron: Architectenweb