Jaarboekcommissie selecteert 20 projecten

De selectiecommissie verkent de woonwijk Kerkebosch in Zeist.

 

Na een dag toeren langs projecten door heel Nederland koos de selectiecommissie vrijdagavond  20 projecten voor de volgende editie van het Blauwe Kamer Jaarboek. Eerder al was de lijst met ruim 100 inzendingen teruggebracht tot 32 kanshebbers.

De ochtend begon in Rotterdam waar de commissie - bestaande uit architect Gerjan Streng, landschapsarchitect Karen de Groot, Blauwe Kamerredacteur Marieke Berkers, stedenbouwkundige Tess Broekmans en voorzitter Joks Janssen - het Hofbogenpark en het Wijnhavengebied bezocht. Daarna door naar Utrecht voor een bezoek aan de woningbouw op het Veemarktterrein en de gebiedsontwikkeling in het Werkspoorkwartier.

 

Na de bezichtiging van De Nieuwe Stad in Amersfoort en de Sint Jansbeek in Arnhem eindigde de reis in Tilburg. Daar verkende de commissie de ontwikkelingen rondom de Piushaven, het Burgemeester Stekelenburgplein en de herstructurering van de vooroorlogse wijk Groeseind.

 

De lijst met geselecteerde projecten blijft nog even geheim, maar de gelukkige inzenders worden zo snel mogelijk geïnformeerd. Het Blauwe Kamer Jaarboek 2018 verschrijnt begin december.