Blauwe Kamer Jaarboek 2018 gepresenteerd in Tilburgse spoorzone

Hoofdredacteur Mark Hendriks sprak met Riek Bakker, Paul Achterberg en Jeroen de Willigen over de drie Tilburgse projecten in deze jaarboekeditie: de gebiedsontwikkeling Piushaven, het ontwerp van het Burgemeester Stekelenburgplein en de vernieuwing van woonwijk Groeseind. Foto: Christiaan Krouwels

 

Op zaterdag 1 december presenteerden we het Blauwe Kamer Jaarboek 2018. Omdat 3 van de 20 geselecteerde projecten zich in Tilburg bevinden, vond de presentatie plaats in restaurant Eve, in de Tilburgse Spoorzone. Voorafgaand aan de presentatie gaven medewerkers van de gemeente Tilburg een rondleiding door het gebied. De industriële sfeer van de voormalige spoorwerkplaats wordt aangegrepen om een inspirerend nieuw stadsmilieu te creëren.

 

Op de presentatie kwamen niet alleen vakgenoten af, maar ook Tilburgers die trots zijn op de landelijke belangstelling voor hun stad. Na een inleiding door commissievoorzitter Joks Janssen hield onze columnist Christiaan Weijts een pleidooi voor de belevingswaarde van de stad. Hierna volgde een boeiend driegesprek met de ontwerpers Riek Bakker, Paul Achterberg en Jeroen de Willigen. De eerste exemplaren van het boek werden uitgereikt aan Tilburgse wethouder Berend de Vries, en de voorzitters van de NVTL en de BNSP Ben Kuipers en Rob van der Velden.

 

Klik hier voor een impressie van de middag door fotograaf Christiaan Krouwels.

 

Was je er niet bij? Geen probleem: het Blauwe Kamer Jaarboek 2018 is hier te bestellen.