Blauwe Kamer Jaarboek 2019 onder grote belangstelling gepresenteerd

Hoofdredacteur Mark Hendriks reikt de eerste exemplaren uit aan Stef Fleischeuer (links) en NVTL-voorzitter Ben Kuipers. Foto's: Christiaan Krouwels

 

Afgelopen 7 december presenteerde Blauwe Kamer het Jaarboek Landschaps-architectuur en stedenbouw 2019. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in het Utrechtse Werkspoorkwartier, het industriegebied dat stapsgewijs transformeert naar een creatief en circulair bedrijventerrein.

 

Het door bureau Flux en Charlotte Ernst ontworpen Werkspoorpad - dat het gebied voetgangersvriendelijk moet maken - is een van de 21 geselecteerde projecten. Na een inleiding door hoofdredacteur Mark Hendriks en een toelichting door Joks Janssen op het jaarboek en het geselecteerde werk, gingen Marco Broekman, Charlotte Ernst en Marlies de Nijs in gesprek over hoe Utrecht zich als stad ontwikkelt. Tussendoor was er muziek van saxofoonkwartet Maat uit Portugal: zij speelden twee stukken uit hun project Ciudades (stadsportretten). De eerste exemplaren werden uitgereikt aan Ben Kuipers van de NVTL en Stef Fleischeuer van de gemeente Utrecht.

 

Benieuwd? Bestel het Blauwe Kamer Jaarboek hier.