Het lentenummer van ons e-zine is uit: New Babylon van Constant, een kunstpaviljoen in Almere en ghost buildings op Manhattan

Tijdens haar bezoekjes aan de luxe appartementen op Manhattan maakte Andi Schmied heimelijk foto's met haar telefoon.

 

In het aprilnummer van het Blauwe Kamer E-zine een gesprek met de Hongaarse kunstenaar Andi Schmied. Zij deed zich voor als miljardair om toegang te krijgen tot de meest luxueuze appartementen in de wolkenkrabbers op Manhattan. Tijdens de bezoekjes – geregeld via exclusieve makelaarskantoren – ontdekte ze veel van die appartementen leegstaan. De reden: ze dienen niet als woning of thuisbasis, maar als lucratieve beleggingsobjecten voor ’s werelds superrijken. De stad, zo stelt Schmied, wordt daar niet beter van.

 

Daarnaast de herontwikkeling van een voormalig vliegveld in Helsinki tot stadspark, vier kijktips en het ontwerp voor een kunstpaviljoen door Studio Ossidiana. Tot slot raadt stedenbouwkundige Robbert Jan van de Veen - verkozen tot de 40 meest talentvolle ontwerpers van Europa - raadt iedereen het werk van Constant Nieuwenhuys aan.