Het nieuwe e-zine is uit: Kerkplein in Hoogeveen, stadsontwikkeling in IJsland en columnist Tom Struyf over rampenlandschappen

In dit zesde Blauwe Kamer E-zine van het jaar staat columnist Tom Struyf stil bij de enorme overstromingen die deze zomer grote delen van Belgie, Duitsland en Limburg teisterden. Het deed hem verzuchten dat hij tijdens zijn opleiding landschapsontwerp wel leerde om landschappen te zien als 'traag evoluerende organen' die onder invloed van oeroude processen slechts centimeters verschuiven, maar niet over 'op hol geslagen weerfenomenen die in enkele minuten een landschap onherkenbaar hertekenen'.

 

Verder in deze editie de herinrichting van het Kerkplein in Hoogeveen, het plan van Felixx en jvantspijker voor een nieuwe stadswijk op een IJslandse klif en het landelijke onderkomen van bureau SteenhuisMeurs.