Jaarboek 2022 gepresenteerd in Eindhoven

 

Foto's Christiaan Krouwels

 

Onder grote belangstelling presenteerden we afgelopen zaterdag het Blauwe Kamer Jaarboek 2022. Plaats van handeling: jazzclub Fifth op het Eindhovense NRE-terrein (dat twee jaar geleden in het jaarboek stond). Eerste exemplaren werden door commissievoorzitter Esther Agricola uitgereikt aan wethouder Rik Thijs, rijksadviseur Jannemarie de Jonge en de voorzitters van de BNSP en NVTL Stefan Bodecker en Ben Kuipers.

 

Eerder die middag ging hoofdredacteur Mark Hendriks in gesprek met stedenbouwkundige Ronald Rijnen over het geheim van de Eindhovense aanpak. Ook bevroeg hij enkele ontwerpers die met hun project in deze jaarboekeditie staan. Zo vertelde Jorrit Noordhuizen van Nohnik over de omslag naar een landschapsinclusieve landbouw en sprak Petrouschka Thuman van Rijnboutt over de inpassing van het Holocaust Namenmonument. Vooraf waren er excursies langs drie Eindhovense projecten: over het NRE-terrein, door het stationsgebied en naar Domusdela.

 

Was je er niet bij? Geen probleem: het Blauwe Kamer Jaarboek 2022 is hier te bestellen. Heeft u liever de boekeditie (met stofomslag): klik dan hier.