Het eerste e-zine van 2024: beekherstel, op bezoek in dijkmagazijn en Kirsten Schipper over architectuurbeleid

Het kantoor van landschapsarchitect Robbert de Koning zit in een oud dijkmagazijn langs de Nederrijn.

 

In de eerste editie van het Blauwe Kamer e-zine aandacht voor hoe de landschapsarchitecten en hydrologen van Arcadis het landschap rondom de Baakse Beek 'klimaatrobuust' maken. Verder nemen we een kijkje bij het ontwerpbureau van landschapsarchitect Robbert de Koning in een oud dijkmagazijn en bezoeken we de vernieuwde openbare ruimte in de Antwerpse Kievitwijk. Verder een gesprek met architectuurhistoricus Kirsten Schipper over de voornaamste bevindingen uit haar promotieonderzoek naar 30 jaar Nederlands architectuurbeleid. Tipje van de sluier: doordat we architectuur sinds 2010 met een economische bril bekijken, is de vrije denkruimte uit het vakgebied verdwenen.