Presentatie Blauwe Kamer Jaarboek op 10 december in Eindhoven

De presentatie van het Blauwe Kamer Jaarboek 2022 vindt plaats op zaterdagmiddag 10 december op het NRE-terrein in Eindhoven. De herontwikkeling van het gasfabriekterrein stond in de jaarboekeditie van 2020. Sindsdien is Eindhoven steeds vertegenwoordigd: vorig jaar met de buitenruimte van het vliegveld, dit jaar met het experimentele woningbouwproject Te Veld.

 

Naast een inleiding door selectiecommissievoorzitter Esther Agricola gaan we met stedenbouwkundige Ronald Rijnen in gesprek over de Eindhovense aanpak. Daarna nodigen we ontwerpers die met hun werk in het boek staan uit voor enkele korte gesprekken. De eerste exemplaren worden uitgereikt aan burgemeester Jeroen Dijsselbloem, rijksadviseur Jannemarie de Jonge, en de voorzitters van de NVTL en de BNSP Ben Kuipers en Stefan Bödecker.

 

Voorafgaand aan de boekpresentatie zijn er excursies over het NRE-terrein, naar het kloostercomplex Domusdela en door het stationsgebied. Kom je ook? Aanmelden kan hier.